Bitcoin

Over ‘Sound Money’, de opkomst van Bitcoin en de tragiek van goud: Robert Nass en Luuk Soons

In dit gesprek bespreken Robert Nass en Luuk Soons de ontwikkeling van geld, het begrip gezond geld (sound cash) en het gebruik van #goud als geld. Verder zal ook de tragiek van goud worden besproken en zal er een brug worden geslagen naar #Bitcoin als een nieuwe technologie, digitale asset class en oppotmiddel. Wat zijn de voordelen van Bitcoin ten aanzien van goud? Is Bitcoin een nieuwe veilige haven in een zee van financiële onrust en repressie)?

De aanleiding van het gesprek is een artikel op bestebank.org over het begrip sound cash. Voor de kijker is het verder aan te raden om het artikel erbij te pakken. Link:

https://www.bestebank.org/sound-money/

P.S. Bij het begrip, Bitcoin als statificatie van het web, wordt er door Luuk verwezen naar een eerder gesprek over Bitcoin op Café Weltschmerz tussen Robert Nass en Wouter Constant. Dit waardevol en boeiend gesprek gaat over wat Bitcoin is vanuit een sociaal oogpunt. Link:

https://www.youtube.com/watch?v=KExeX2XdWpY

Your Opinion Matters

Quality - 10

10

Total Score

Your feedback is important to us to improve our services. We constantly seek feedback to improve and evolve our service, whilst identifying opportunities to assist clients in realising their business objectives.

User Rating: 5 ( 3 votes)

Tags
Show More

Related Articles

34 Comments

 1. De bitcoin is in het leven geroepen door de Banken om de transformatie naar een volledig digitaal betalingssysteem wat soepeler te laten verlopen. Het zal toch voor iedereen duidelijk moeten zijn dat de banken naast hun eigen betalingssysteem een tweede systeem zullen tolereren , natuurlijk niet. De bitcoin zal ongetwijfeld nog in waarde stijgen maar zodra de banken denken het is genoeg geweest de stekker uit het systeem trekken . Door een enorme hoeveelheid bitcoins in een keer op de markt te gooien. Dit alles zal ongetwijfeld door allerlei stromannen en bedrijven gebeuren zodat de banken buiten spel zullen blijven . Wederom om hun criminele handelen te verbergen. De banken zijn de grootste criminele organisaties in onze samenleving , zij bepalen wat er gebeurd in de Wereld economie. Het ergste is dat zij beschermd worden door de Staat en de Staat gebruiken om hun gelden te innen. We hebben het al meegemaakt dat wanneer zij door hun eigen crimineke handelen in de problemen kwamen, de Staat opeens 30 miljard op tafel legde om hun zogenaamd te redden alles werd doodleuk op de belastingbetaler werd afgewenteld. Daar komt bij dat miljoenen mensen wereldwijd door hun criminele producten in de financiele problemen kwamen waardoor zij hun eigendommen kwijt raakten aan deze zelfde criminele banken, schandelijk. Die 30 miljard had beter besteed kunnen worden om deze mensen te helpen dan de banken uit hun eigen shit te helpen. Het had de banken opgelegd moeten worden dat zij elkaar maar overeind hadden moeten houden. Niemand van hun slachtoffers wist iets af wat er met hun leningen achter hun rug om werd gedaan , waarvan elke bank wel heeft moeten weten hoe dit zou gaan eindigen. Jawel crisis uiteraard , het is dan ook van de zotte dat als enigen de banken hiervan beter zijn geworden en openlijk beschermd door de Staat. Het is te gek voor woorden , terwijl de Banken zich weer volop storten op nieuwe kwalijke producten zoals de telefonische oplaadbare creditkaart die de ABNAMRO onlangs heeft gelanceerd , is de gehele samenleving zijn wonden nog steeds aan het likken. Maar toen SCHERINGA zijn bank te goed ging moest deze cute a cute de nek worden omgedraaid , zo gaat dat als iemand buiten de bankenom wil opereren, dan kan de Staat wel opeens ingrijpen en de weg naar het ministerie van justitie gemakkelijk vinden. Het is niets meer dan een corrupte belangen verstrengeling tussen de Staat en de Banken.
  Let wel ook de Nederlandse Bank is hier net zo goed debet aan die heeft immers een controlerende functie die hij totaal niet heeft uitgevoerd , terwijl het begrotingstekort gewoon nog steeds ieder jaar oploopt. Welnu had dit nu eens gelijk vereffend met al die Staatsleningen die gegeven zijn aan die criminele banken. In plaats daarvan worden er weer meer dubieuze belastingsheffingen gelanceerd om maar vooral de belastingdruk hoog te houden. Tegenwoordig is het al zo dat wanneer men een stap buiten de deur doet men tot toerist is verklaard in eigen land, het moet toch niet gekker worden. Welnu eigenlijk kan het nog gekker als men bedenkt hoe het erfrecht in elkaar steekt , waarbij de wettige erfgenamen tot wel 30 % eerst moeten inleveren aan de Staat alvorens te mogen incasseren wat er nog is over gebleven. Gewoon roof dus, met welk recht denken ze dit te mogen doen waar is dit inpikken van eigendomnen op gebaseerd ?
  Het koninklijk huis dat hun vermogen geheel door het Volk is opgehoest , heb ik nog nooit iets zien teruggeven aan het Volk ook toen Juliana en Bernhard kwamen te overlijden. Het is dan ook een grof schandaal deze regeling.

 2. Een flinke magnetische zonnestorm en alle digitale systemen-, communicatiemddelen- en stroomvoorziening, -ligt op geheel de Aarde op z'n kont. Weg geld, weg schuldenberg, weg bitcoins…. ''Wacht 'ns even, Had ik niet ergens nog 'n gouden speld van Oma bewaard,om bij de boer te kunnen ruilen voor een kistje aardappels?''

 3. Bitcoin is wel degelijk beïnvloedbaar Door de staat ingeval van een 51%attack 70% van de bitcoin word in China gemijnd. Bitcoin is om die reden ook vernietigbaar/ manipuleerbaar.
  Beter verdiep je je goed in iets voordat je mee gaat in de massa.
  Ja het is nu nog een goede investering maar het kan ook ineens anders zijn.

 4. Het interview kwam wat moeilijk op gang, geïnterviewde kwam zenuwachtig over. Maar naar mate het gesprek vorderde groeide hij in het interview. Ik heb het met veel plezier afgekeken en ik ga zeker zijn website is eens bekijken!

 5. Vraag over bitcoin: bestaat er niet een gevaar voor de stabiliteit van de waarde van bitcoin, in de zin dat vermogende individuen gigantische hoeveelheden bitcoins kunnen inkopen (wat de prijs enorm zal doen stijgen), of op een bepaald moment weer massaal kunnen verkopen (wat de prijs enorm zal laten zakken)? Hoe zal het bitcoin systeem stabiliseren in dit opzicht? Of zijn deze aannames over waardefluctuatie niet juist?

  Nog een vraag. In een aflevering van CW stelt Arno Wellens dat bitcoin uiteindelijk ten onder zal gaan doordat de overheid het zal gaan verbieden (https://www.youtube.com/watch?v=5wWyK5-e1ZE, ongeveer vanaf 12:40). Het toepassen van quantitive easing lijdt tot inflatie, echter, er is wel meer geld te besteden (hoewel de waarde van de euro dus afneemt). In het voorbeeld van Arno wordt een AOW uitkering genoemd, welke als gevolg van QE minder waard zal zijn. Een AOW uitkering van 900 euro zal dus nog steeds 900 euro bedragen, maar de koopkracht van die 900 euro's is na het QE gebeuren achteruit gegaan. De overheid kan dus ogenschijnlijk economische problemen "oplossen" (er is meer geld te besteden en er is niet gekort op AOW!), maar in feite is dit bedrog.
  Nu bitcoin een apart systeem is, waarmee mensen onderling een aparte economie kunnen creëren, zullen overheden, in de redenatie van Wellens, de bitcoin verbieden: ze verliezen het controle middel over hun economie.
  Heeft Arno hier een punt? Of zijn er andere dingen hierover te zeggen? Is bitcoin inmiddels al te groot; zullen de economische gevolgen van een verbod op bitcoins te schadelijk zijn voor de eigen euro-economie?

 6. 2008 scheiding tussen geld en staat???? Je bedoelt het juist andersom de overheid die het banksysteem probeerde te redden..

  Toevoeging: check Gerald Celente, we gaan/zijn af op een facistische staat!

 7. Het is dood eenvoudig en heel makkelijk, gewoon geld, biljetten als tegenwaarde goud, beheerd door de centrale banken van ieder land, waardevast geen gemanipuleer of gekwansel, al die grote banken met dure lieden zijn niet meer nodig, je oude dags voorziening belegt in goud, wordt nooit minder kan wel meer worden, het is zo oud als de wereld, waarom al dat gekunstel, leuk gesprek jongen met armband, tegen over een als allesweter geklassificeerd persoon, ouwe kost, niks nieuws, dan blijven we voor alle zekerheid maar bij het oude, groet !

 8. het maximaal aantal bitcoins is 21 miljoen er zijn er 17 miljoen gedelfd daarvan zijn er al 3-4 miljoen voor altijd verloren!!! dat is 23 procent van de actuele hoeveelheid en 19 procent van het totaal aantal mogelijke bitcoins. oooooooh oooooooh aaaaaaah aaah wat een stabiele zekere vaste investering zeg.

 9. Mijn contraire gedachtegang laat mij denken dat de smart money vanaf de 23e BTC zwaar gaat shorten.
  Institutionele beleggers gaan echt niet long na een 300% rally ze heten niet voor niets smart money.
  Ze zijn rijk, niet dom…

 10. Laten we eerst even wachten totdat alle pensioenen en spaarcenten verdwenen zijn. Daarna hebben we weer een discussie over het belang en de waarde van sound money.

 11. voor bitcoin heb je een internetverbinding nodig dus je bent niet onafhankelijk en de beurzen worden net als youtube gereguleerd. als dan een ban krijgt dan zit je muurvast.

 12. scenario: handelsoorlog VS vs China. VS is failliet China dreigt de dollar te dumpen. VS dreigt met kernoorlog. dan draagt iemand de ultieme oplossing aan goud en geld is niks meer waard. iedereen wordt gechipt en krijgt digitaal geld. een nieuwe wereld orde. een voorwaarde het kost je je ziel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close